http://www.musikeren.dk/grej/grejnyheder/nyhed/artikel/nyt_dansk_led_lys_til_noderne/

af Niels Harbo

De sidste fem år har LED-lys gennemgået en kraftig udvikling.
Nu er de første gode energirigtige nodelamper på markedet, fra en dansk producent.

Selvom det kan være svært at se på billedet, hvor det er MUSIKEREN og ikke noder, der ligger på nodestativet,
giver Falkos nye LED-lys nodelamper et behageligt ”ægte” lys, der også er kraftigt.

Musikerne i de store orkestre har længe været skeptiske over for  LED-nodelys, da lysfarven var forkert og styrken for svag. Men de sidste fem år har LED-lys gennemgået en kraftig udvikling og er nu ikke alene det mest energirigtige valg i private hjem, men også en mulighed for professionelle musikere.

I samråd med NRKR Norge har danske H. Falk Magnussen Orkesterinventar og nodestativproducenten Delta nemlig udviklet nye Falko nodelamper med LED-lys. De nye nodelamper giver den rette varme lystemperatur, der svarer til normale lyspærer, samtidigt giver de en jævn lys fordeling over hele nodepladen.

Lavspænding og god energi

Lyseffekten svarer til 2 stk. 40 watt pærer og LED-lyset med de små dioder, der sidder tæt, har lang holdbarhed med lav varmeudvikling. LED-lys har længe været anvendt i bilindustrien, bl.a. i billygter.
Der er foreløbig kommet to LED-nodelamper fra Falko, S 400 og S 500 er betegnelsen og svarer til lampernes længde i mm. De nye LED-lys nodelamper også med lysdæmper, kan også dæmpes centralt. Dioderne drives på lavspænding  12 – 24 volt og er altid forsynet med transformer til normal 230 volt, men kan også leveres med batteri.
LED-lys nodelamperne er udviklet og produceret i Skandinavien, men alligevel ligger prisen for den elegant lampe på et overkommeligt og fornuftigt leje.